in

De Mercedes-Benz F200 heeft een joystick i.p.v. stuurwiel

De Mercedes-Benz F200 “Imagination” coupé was een concept car van Daimler-Benz welke in 1996 onthuld werd op de Paris Motor Show. Het doel was om innovaties te demonstreren op het gebied van bediening, ontwerp en comfort in personenauto’s.

Het meest opmerkelijke aan de F200 was de joystick-bediening in plaats van een conventioneel stuurwiel. Hiermee konden beide inzittenden voorin de auto besturen, het maakte dus niet uit of je links of rechts plaatsnam. Handig want dan zou de fabrikant geen links én rechts gestuurde auto’s meer hoeven te produceren.

Andere innovaties die de Mercedes-Benz F200 had waren videocamera’s in plaats van achteruitkijkspiegels, electro-transparant panoramadak, Side Window-Airbag, Active Body Control, bi-xenonkoplampen met Active Light Function en spraakherkenning voor mobiele telefoon. Destijds innovaties die hun tijd ver vooruit waren, maar tegenwoordig standaardfuncties in veel nieuwe auto’s. Behalve die joystick dan, dat is niet echt aangeslagen.

De F200 werd naar verluidt verkocht voor een bedrag van bijna $10 miljoen en is één van de weinige concept cars die door Mercedes verkocht zijn. De auto is hier te zien tijdens het 2022 London Concours, waar hij gefilmd werd door spotter TFJJ.

Video: De Mercedes-Benz F200 heeft een joystick

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E31 8-Serie met supercharged V8

BMW E31 8-Serie met supercharged V8

GP2-auto duikt weer op in Tsjechië op snelweg

GP2-auto maakt wederom rit op snelweg in Tsjechië