in

De nieuwe Audi RS4 heeft meer vermogen dan opgegeven

Carwow heeft op dit moment een 2018 Audi RS4 als duurtester in hun bezit, een belachelijk snelle stationwagen met een 2.9-liter twin-turbo zescilinder goed voor 450 pk en 600 Nm koppel. Althans, dat geeft Audi op en Carwow besloot te onderzoeken in hoeverre deze vermogensopgave klopt.

Wat ze ontdekten, is dat deze Audi RS4 meer vermogen heeft dan volgens fabrieksopgave. Tijdens de eerste run werd er 456 pk gemeten en tijdens de tweede run 460 pk. Dat is 10 pk meer dan geadverteerd, oftewel een stijging van 3,5 procent.

Dat fabrikanten soms conservatief zijn met vermogensopgave en sprinttijden is niets nieuws. De McLaren 720S bleek meer vermogen te hebben dan opgegeven en de gloednieuwe 488 Pista bleek ook sneller te zijn dan opgegeven. Voormalig technical development chief Stephan Reil vertelde over de conservatieve cijfers;

I’ve been in this job for nearly 20 years, and with all the cars I’ve worked on, the performance numbers we published were conservative…I simply don’t want to hear, when you guys write ‘well, they claim 3.9, but we got 4.0’.

Video: 2018 Audi RS4 op de Rollenbank

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Waarom Autopilot nog niet perfect is

Deze video laat zien waarom Autopilot nog niet perfect is

Volvo rijdt frontaal tegen vrachtwagen

Volvo-bestuurder overleeft frontale klap tegen vrachtwagen