in

De nieuwe Dodge Viper ACR is een straatlegale raceauto

De Corvette Z06, de Nissan GT-R Nismo en de Porsche 911 GT3 RS zijn praktisch straatlegale raceauto’s, ontwikkeld om circuitdagen mee te bezoeken en om het uiterste te halen uit de auto. In dit rijtje past ook de nieuwe Dodge Viper ACR.

De Viper ACR is op drie fronten verbeterd, aerodynamisch, ophanging en banden. De motor is daarentegen standaard gebleven, nou waren aanpassingen aan de 8.4-liter V10 met 646 pk ook niet echt nodig dus dat begrijpen we wel. Het Extreme Aero pakket geeft de Viper ACR “de hoogste downforce van elke productieauto”, dit pakket omvat een hele grote splitter, een hele grote achtervleugel, een hele grote diffuser en vier kleine vleugeltjes voor de voorwielen.

Voor de ophanging heeft Dodge hulp gezocht bij Bilstein, zij kwamen met een nieuwe, dubbel-instelbare schroefset, van aluminium op de proppen. Speciaal voor de Dodge Viper ACR gemaakt en dit geeft de auto 1.4 graden extra camber en extra hoogte-instelling van maar liefst zeven centimeter.

Kumho Ecsta V720 semi-slicks moeten de Viper ACR meer grip geven op het circuit en achter de 19 inch velgen schuilen Brembo’s Carbon Ceramische Matrix remmen. Zoals gezegd is de V10-motor standaard gebleven maar men heeft wel nieuwe einddempers op de uitlaat geplaatst zodat er minder tegendruk is en de motor vrijen kan ademen.

Zie de Viper ACR snel in actie door de promovideo hieronder te bekijken.

Video: Dodge Viper ACR Promo

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Moss en de Mercedes-Benz 300 SLR

Petrolicious – Moss en de Mercedes-Benz 300 SLR

Helio Castroneves over de kop tijdens Indy 500 Training

Helio Castroneves over de kop tijdens Indy 500 Training