in

De nieuwe F82 BMW M4 Coupe

Gisteren uitgelekt met een eerste test, vandaag officieel: de nieuwe F82 BMW M4 Coupe. De coupe en sedan krijgen tegenwoordig aparte benamingen, de tweedeurs coupe gaat door het leven als M4 terwijl de vierdeurs sedan de M3 badge blijft houden.

Er is afscheid genomen van de V8 motor en daarvoor komt een 3.0-liter zescilinder in de plaats, geen atmosferische motor want hij is uitgerust met twee turbo’s. Het blok levert 431 pk en 550 Nm koppel, dat is 40 procent hoger ten opzichte van de vorige BMW M3. Daarnaast is het brandstofverbruik 25 procent gunstiger.

De hoogtoerige 3.0-liter BMW M TwinPower Turbo-krachtbron is speciaal voor de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé ontwikkeld. Hij is uitgerust met twee zeer snel reagerende turbo’s, High Precision Injection, Valvetronic (variabele kleptiming) en dubbele VANOS (continu variabele nokkenastiming). Belangrijk voor de souplesse en de prestaties is het brede toerengebied waarbinnen deze trekkracht wordt geleverd, van 1.800 tot 5.390 t.p.m.

F82 BMW M4
De F82 BMW M4 Coupe kan worden uitgerust met een M Double Clutch Drivelogic zeventraps versnellingsbak of een handgeschakelde zesbak, die zelf tussengas geeft bij het terugschakelen. Met de optionele Double Clutch versnellingsbak is een sprint naar 100 kilometer per uur in 4.1 seconden gepiept. De topsnelheid is begrensd op 250 km/h, met het M Driver’s Package is dat 280 km/uur.

De gewichtsreductie van zo’n tachtig kilogram ten opzichte van de vorige BMW M3 is onder meer bereikt door toepassing van CFRP en aluminium in de carrosserie en het onderstel, het totaalgewicht komt uit op 1.592 kilogram. Het lagere gewicht en de hoge mate van stijfheid zorgt ervoor dat de wegligging van de F82 BMW M4 de goedkeuring heeft gekregen van DTM coureurs Bruno Spengler en Timo Glock. Zij hebben nauw samengewerkt met de ingenieurs van BMW en de auto veelvuldig over de Nordschleife gereden.

Video: F82 BMW M4 Coupe Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2013 Season Review en Coronel naar Chevrolet

WTCC 2013 Season Review en Coronel naar Chevrolet

De nieuwe F80 BMW M3 Sedan

De nieuwe F80 BMW M3 Sedan