in

De nieuwe Land Rover Defender nader bekeken

Dit is de nieuwe Land Rover Defender. Het karakteristieke uiterlijk van de iconische Defender is vertaald naar een modern ontwerp, verkrijgbaar in een drie- of vijfdeurs uitvoering.

Land Rover vertaalde de karakteristieke designkenmerken van de iconische Defender naar de eenentwintigste eeuw. De krachtige uitstraling en de typische glaspanelen in het dak dragen bij aan het moderne uiterlijk van de New Defender. Daarentegen grijpen de korte overhang, Alpine-ruiten, zijwaarts opende achterdeur en het achterop gemonteerde reservewiel terug op het verleden.

Bij de introductie zijn er verschillende benzine- en dieselmotoren beschikbaar. Het gamma benzinemotoren bestaat bij de introductie uit een twin turbo viercilinder met 300 pk en de krachtigere twin turbo zescilinder met 400 pk. Verder biedt Land Rover de keuze uit twee viercilinder dieselmotoren, met respectievelijk 200 en 240 pk.

De nieuwe Defender is standaard voorzien van permanente vierwielaandrijving, een centraal differentieel en optioneel een Active Locking Rear Differential. In de originele Defender moest de bestuurder handmatig de differentiëlen vergrendelen. In de nieuwe Defender kan de bestuurder eenvoudig Centre Slip Limited of Rear Slip Limited activeren. Verder is er de keuze uit drie modi’s om de gasrespons, transmissieverhoudingen, besturing en tractiecontrole aan te passen.

Uiteraard is de vernieuwde Defender voorzien van allerlei technische hoogstandjes die horen bij een auto van de 21e eeuw. Meer daarover vertelt Jack Rix in onderstaande video waarin de nieuwe Land Rover Defender nader wordt bekeken.

Tot slot nog even de prijs, de Defender 90 is verkrijgbaar vanaf € 94.300,- en de Defender 110 vanaf € 101.300-.

Video: Nieuwe Land Rover Defender nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS7 Sportback

Maak kennis met de nieuwe Audi RS7 Sportback

alpina-b3-touring

Alpina B3 Touring – Omdat BMW hem niet maakt