in

De nieuwe Pagani Huayra

Dit is de eerste video van de compleet nieuwe Pagani Huayra, inderdaad Huayra. Om te beginnen heeft de Pagani Huayra een carbon-titanium monocoque frame, dit zorgt ervoor dat het gewicht laag blijft tot een totaal van 1.350 kg. De 6.0- liter AMG Twin Turbo V12 die achterin ligt heeft een vermogen van 730 pk en 900 Nm koppel. De sprint van stilstand tot 100 kilometer per uur gaat in 3.2 seconden en de topsnelheid zal zo’n 350 kilometer per uur bedragen.

Door de turbo’s klinkt de auto niet zo rauw en fel als de Pagani Zonda maar volgens oprichter Horacio Pagani moet de Huayra het geluid maken van een opstijgend vliegtuig. We verwachten dat de auto binnenin weer de exclusieve stijl uitstraalt dies we gewend zijn van Pagani. Daarnaast is de auto een stuk veiliger dan zijn voorganger en mag nu als eerste Pagani ook gereden worden in de Verenigde Staten.

Video: Pagani Huayra Promovideo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Hyundai Veloster Rally Car

Hyundai Veloster Rally Car

Ferrari FF promovideo

Ferrari FF promovideo