in

De nieuwe Range Rover heeft Off Road Cruise Control

De facelift van de nieuwste Range Rover krijgt een aantal indrukwekkende nieuwe technologieën, zoals All Terrain Progress Control. Met dit systeem kan werkelijk iedere debiel Off Road rijden, het neemt alleen wel de pret weg.

Met ATPC kan de bestuurder een snelheid instellen, van 1 tot 30 km/h, waarna het systeem zelf de juiste tractie, versnelling en snelheid bepaalt voor de desbetreffende ondergrond. Als er bijvoorbeeld een steile helling is dan gaat de Range Rover niet met 30 kilometer per uur naar boven maar verlaagt hij automatisch de snelheid. Het All Terrain Progress Control systeem werkt op diverse ondergronden terwijl de bestuurder achterover leunt.

Eveneens nieuw is een Head-Up Display. Het digitale schermpje geeft de bestuurder informatie over onder meer de snelheid, versnelling en navigatie-instructies. De 3.0-liter V6 dieselmotor is ook aangepast, de TDV6 heeft nu nog maar één turbo waardoor het brandstofverbruik met 8.5% afneemt. De SDV6 krijgt 14 pk en 100 Nm koppel extra dankzij een andere oliepomp en herziene brandstofinspuiting. Ook hier neemt het brandstofverbruik af, met 7%.

Video: Range Rover demonstreert Off Road Cruise Control

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R verliest controle bij 354 km/h

Nissan GT-R verliest controle bij 354 km/h

GoPro HERO4 filmt de uitbundige autocultuur in Japan

GoPro HERO4 filmt de uitbundige autocultuur in Japan