in

Officiële Ferrari California T Promo

In deze promovideo presenteert Ferrari de nieuwe California T, waar we eerder al een korte teaser van zagen. De Ferrari California T is, zoals de naam al doet vermoeden, een turbo aangedreven Ferrari. De laatste keer dat Ferrari koos voor turbotechniek was bij de F40, bijna 30 jaar geleden. De 3.8-liter V8 turbo levert een vermogen van 560 pk en een maximumkoppel van 755 Nm. Dat is 70 pk en 250 Nm meer dan de huidige California biedt! De sprint naar 100 km/h neemt 3,6 seconden in beslag en in 11.2 seconden tikt hij 200 km/h aan. De topsnelheid ligt op 316 km/h.

De versnellingsbak kent 7 versnellingen en dankzij een verbruik van 10,5 l/100 km moet je met je 78 liter tank met slechts 1 tankbeurt van Nederland naar Maranello kunnen rijden. Het dak opent en sluit overigens in 17 seconden. Ten opzichte van zijn voorganger vinden wij de auto een stuk mooier, dat hij daarbij krachtiger en zuiniger is is dan mooi meegenomen. Hoe de nieuwe California T klinkt hoor je hier beneden.

Video – Officiële Ferrari California T Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Honda NSX Concept GT debuteert in Super GT

Honda NSX Concept GT debuteert in Super GT

Jay Leno stuitert met Dakar winnaar Nani Roma door Death Valley

Jay Leno stuitert met Dakar winnaar Nani Roma door Death Valley