in

Dit is de opvolger van de Lexus LFA

De Lexus Electrified Sport Concept werd tijdens het Goodwood Festival of Speed voor het eerst aan het publiek getoond. Je denkt wellicht dat dit de zoveelste elektrische concept car is, maar volgens Lexus wordt dit de opvolger van de legendarische LFA.

De nieuwe hypercar, die officieel nog geen naam heeft, krijgt solid-state accu’s en een bereik van meer dan 700 kilometer. Hoogstwaarschijnlijk krijgt de productieversie vierwielaandrijving en meerdere elektromotoren, want van 0 naar 100 km/h zal volgens Lexus slechts 2 seconden in beslag nemen.

Supercar Blondie mocht de concept car als eerste ‘journalist’ van dichtbij bekijken. De volledig verduisterde ramen verbergen het interieur, maar er zijn duidelijk wat overeenkomsten met de LFA in het ontwerp terug te vinden. Helaas komt hij niet met een jankende V10.

Wat vinden jullie van het design, mag hij zo in productie of in de prullenbak? Laat het ons weten in de reacties!

Video: Lexus Electrified Sport Concept nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bentley Batur

De nieuwe Bentley Mulliner Batur!

Toyota Supra

1.500 pk sterke Toyota Supra racet in 800 meter naar 300 km/h