in

De originele Bullit Mustang is gevonden

De Ford Mustang uit de film Bullitt, bestuurd door Steve McQueen, was te zien in een van de meest legendarische achtervolgingen in de filmgeschiedenis. Na de opnames werd de Mustang verkocht aan iemand die hem in eerste instantie als daily driver gebruikte, maar na verloop van tijd verdween de auto uit het straatbeeld en tot voor kort wist niemand waar Bullit gebleven was.

Nu blijkt dat de beroemde groene Mustang al die jaren in het bezit was van één familie, maar omdat ze bang waren voor diefstal en vandalisme werd Bullit verstopt. In de eerste video hieronder zie je een trailer van de binnenkort te verschijnen documentaire “Little Pieces: The Untold Story of the Bullitt Mustang”.

Nu, 50 jaar na de film, heeft Ford een nieuwe hommage gemaakt aan de beroemde ponycar. De Mustang is uiteraard gespoten in de kenmerkende kleur groen en beschikt over een 475 pk, 570 Nm koppel sterke V8-motor. Schakelen gaat uitsluitend met een handbak en de knop van de versnellingspook is een witte biljartbal, verwijzend naar de filmauto. In de tweede video zie je hoe de kleindochter van  Steve McQueen, Molly, de nieuwe Bullit Mustang introduceert en later kennismaakt met het origineel.

Video: McQueen’s Bullitt Mustang: Found at Last

2018 Bullit Mustang

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

De originele Bullit Mustang is gevonden

Reageer op deze video