in

De Polestar 2 is een elektrische sedan met 400 pk

De Polestar 1 is nog niet eens verkrijgbaar, of het merk introduceert al een tweede model die simpelweg Polestar 2 gaat heten. Waar de ‘1’ nog een hybride is, beschikt de ‘2’ over een geheel elektrische aandrijflijn.

De Polestar 2 krijgt twee elektromotoren, op elke as een, die gezamenlijk 408 pk en 660 Nm koppel leveren. Hiermee accelereert de sedan binnen vijf seconden naar honderd kilometer per uur. Als je dit soort sprintjes niet te vaak doet zou de 78 kWh accu voor een bereik van 500 km moeten zorgen.

Het standaard chassis kan worden geüpgraded met het Performance Pack, dat de rijeigenschappen verbetert met Öhlins-dempers, Brembo-remmen en 20-inch lichtmetalen velgen. De vorm van de carrosserie zorgt volgens Polestar voor een lagere luchtweerstandscoëfficiënt en daardoor betere aerodynamische eigenschappen.

Opvallend is dat er geen startknop zit in de Polestar 2. De sedan wordt ingeschakeld zodra de bestuurder gaat zitten op de stoel en de intelligente sensoren melden de systemen dat het tijd is om te vertrekken. De stoelpositie, stand van de spiegels en andere zaken worden automatisch ingesteld volgens de voorkeuren ingesteld in de app.

De productie gaat volgend jaar van start en in het eerste jaar is alleen deze launch edition beschikbaar, voor 59.900 euro. De instapversie zou uiteindelijk rond de 40.000 moeten gaan kosten. Bestellen kan alleen online, maar er komen wereldwijd zestig locaties waar de Polestar-modellen bekeken kunnen worden en waar de mogelijkheid bestaat om proefritten te maken.

CarWow heeft in onderstaande video de 10 belangrijkste punten van de nieuwe Polestar 2 op een rijtje gezet. Wat vinden jullie van het tweede model van Polestar?

Video: Polestar 2

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alister McRae pakt record op Leadfoot Hillclimb in Subaru Impreza WRC

Alister McRae pakt record op Leadfoot Hillclimb in Subaru Impreza WRC

McLaren 600 LT vs Jeep Trackhawk Hennessey

McLaren 600LT racet tegen 1000 pk Jeep Trackhawk