in

De Porsche Cayman GT4 is een 911-killer

De meest extreme versie van de Cayman staat vanaf april bij de dealer en komt gevaarlijk dicht in de buurt van de Porsche 911. De Cayman GT4 heeft een in het midden geplaatste 3.8-liter zescilinder boxermotor met 385 pk. Als je de handgeschakelde zesbak goed bedient sprint de auto in 4.4 seconden naar 100 kilometer per uur en door naar een top van 295 km/h. Het is nog niet bekend of de Cayman GT4 in de toekomst ook een PDK-bak zal krijgen.

Porsche geeft een rondetijd op van 7:40 minuten op de Nordschleife en daarmee is de auto net zo snel als een 2011 911 GT3. De vergelijking tussen een 911 GT3 en Cayman GTS zagen we al eerder en toen werd duidelijk dat het verschil tussen beide bolides zeer klein is. Nu de Cayman GT4 diverse onderdelen van de 911 GT3 heeft gekregen, waaronder delen van het onderstel en de remmen, gaat hij zeker op jacht naar ‘elfjes’ op de Ring.

Voor ultieme prestaties voegt Porsche extra downforce toe op beide assen door middel van een andere voorbumper, achterbumper en een grote vaste achtervleugel. Als optie kunnen kopers ook nog kiezen voor keramische composiet remmen, racestoelen gemaakt van CFRP en een aangepaste Sport Chrono Pakket. De Porsche Cayman GT4 staat vanaf april in de showroom voor €126.100.

Video: Porsche Cayman GT4 Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ken Block en de 2016 Ford Focus RS

Ken Block en de 2016 Ford Focus RS

Nogmaals het verschil tussen Ricers en Tuners

Nogmaals het verschil tussen Ricers en Tuners