in

De Smart #1 Brabus heeft 428 pk en 400 km bereik

Bij Autostrada.TV houden we van ronkende motoren, de geur van benzine en het bedienen van drie pedalen en een pook. Maar in het huidige autolandschap wordt dit steeds zeldzamer, met de komst van elektrische auto’s vervalt namelijk de geur van benzine en het geluid en natuurlijk hoef je in een EV niet te schakelen. Maar we krijgen er ook iets voor terug, bloedsnelle auto’s!

We leven namelijk in een tijdperk waarin de nieuwe Smart #1 over 272 tot 428 pk beschikt, afhankelijk van de uitvoering. Dat is een serieuze hoeveelheid vermogen, vergelijkbaar met een hot hatch als de Volkswagen Golf GTI of een BMW E92 M3. Dat komt doordat het vernieuwde Smart enkel elektrisch aangedreven modellen produceert, waarvan de #1 het eerste model is.

De Smart #1 is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen, de Pro+, Premium, Launch Edition en Brabus. Allen beschikken over een 66 kWh accupakket met een actieradius van minimaal 400 kilometer, meer dan voldoende om je zonder range anxiety te verplaatsen door Nederland. De eerste drie uitvoeringen hierboven genoemd beschikken over één elektromotor op de achteras met 272 pk. De krachtigste uitvoering is echter de Brabus, met twee elektromotoren en 428 pk. Daar worden we enthousiast van!

De vierwielaangedreven #1 Brabus is de snelste Smart ooit geproduceerd en schiet in 3,9 seconden naar 100 kilometer per uur. Dat zijn supercar acceleratietijden! Dankzij een 50:50 gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt zoeft de Smart #1 Brabus sportief door de bochten. Daarover gesproken, je kunt via de speakers ook het geluid van een verbrandingsmotor nabootsen. Dat is wat ons betreft een geweldige zet om een bepaalde beleving te creëren voor liefhebbers die dat wensen. Natuurlijk, een voordeel van elektrische auto’s is dat ze stil zijn, maar wij petrolheads horen graag een mechanisch geluid.

De Brabus-uitvoering is binnenin voorzien van sportieve microvezel-suède stoelen met het Barbus-logo verwerkt in de hoofdsteunen. Het flat-bottom stuur is gemaakt van geperforeerd leer met rode stiksels, een thema dat in de cabine doorgetrokken wordt met diverse rode accenten wat de sportiviteit van de Smart #1 Brabus benadrukt.

Als nieuwkomer in de markt voor elektrische auto’s is de SUV van Smart de snelste auto in het B-segement. Letterlijk en figuurlijk #1 dus.

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

Getunede Volvo 850R haalt 280 km:h op Autobahn

Getunede Volvo 850R haalt 280 km/h op Autobahn

De beste Ferrari startups en launches van 2022

De beste Ferrari startups en launches van 2022