in

De teller van deze Lamborghini Murcielago wijkt ontzettend af

Bijna iedere auto heeft wel een kleine tellerafwijking, een marge van 5 tot 10 km/h is zelfs vrij normaal afhankelijk van de snelheid. De teller van deze Lamborghini Murcielago wijkt echter veel meer af!

Deze Murcielago, aangedreven door een 6,2-liter atmosferische V12 met 580 pk en 650 Nm koppel, werd meegenomen naar de Autobahn voor een top speed run. Zoals wel vaker maakte de bestuurder gebruik van de Dragy GPS app om de snelheid te meten, en die laat hele andere getallen zien dan de naald op de teller.

Bij 100 km/h op de teller is de werkelijke snelheid 83 km/h. Bij 200 km/h op de teller is de werkelijke snelheid 175 km/h en bij 300 km/h op de teller is de werkelijke snelheid 268 km/h. Dat is een afwijking van 32 km/h!

Dit exemplaar is 16 jaar oud, dus we snappen dat het meetinstrument niet helemaal correct is, maar dit is wel een hele grote afwijking. Ter vergelijking, de BMW M8 Competition had bij 300 km/h een afwijking van slechts 3 km/h.

Ach, het blijft een Italiaanse auto, die zijn nu eenmaal wat minder betrouwbaar. Maar als je zo’n hemels geluid produceert, is er geen bestuurder die zich druk maakt om de tellerafwijking.

Video: Teller van Lamborghini Murcielago wijkt ontzettend af

De teller van deze Lamborghini Murcielago wijkt ontzettend af

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *