in

De Tesla Model S met V8 op de rollenbank

Deze Tesla Model S begon zijn leven als een P85D met twee elektromotoren. Door een overstroming raakte de elektrische aandrijflijn dusdanig beschadigd dat er echter niet meer mee gereden kon worden. Daarop besloot YouTuber Rich Rebuilds de Tesla te redden, door een V8-motor erin te transplanteren.

Rich koos voor een 6,2-liter atmosferische V8 uit een Chevrolet Camaro. De achtcilinder is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en ademt door middel van twee side pipes voor de achterwielen. Een leuk detail is dat de tankdop op dezelfde plek zit als waar de oplaadpoort vroeger zat.

Met de auto aan de gang, bracht Rich zijn ICE-T (Internal Combustion Engine Tesla) naar een lokale tuner om de V8 goed af te stellen. Na het vervangen van een bougie en een geschikte engine map, werd er op de rollenbank 444 pk gemeten. En dan komt er in de toekomst misschien nog een supercharger op!

Tijdens zijn bezoek aan de tuner werd de Tesla ook op een weegbrug gezet. Wat bleek, de Model S met V8 weegt slechts 1587 kg, wat 750 kg lichter is dan standaard. Rich heeft dus een hoop gewicht bespaard door het accupakket en de elektromotoren te verwijderen.

Video: De Tesla Model S met V8 op de rollenbank

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW iX heeft speciale lak die verandert van kleur

BMW iX heeft speciale lak die verandert van kleur

Porsche 992 GT3 RS Nurburgring

Porsche 992 GT3 RS nog altijd keihard getest op de ‘Ring