in

De Tesla Model X is nauwelijks om te rollen

De Tesla Model X is de eerste en enige SUV die een 5 sterren beoordeling behaalde in elke categorie van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), met de laagste kans op omrollen van alle SUV’s.

Om te laten zien hoe moeilijk het is om een Model X te laten rollen, heeft Tesla een video gepubliceerd waarin de SUV zijwaarts in een enorme bak met zand wordt geschoven. De snelheid waarmee de Tesla in de bak met zand wordt geschoven werd steeds verhoogd en ook al lijkt de Model X bij de laatste poging echt op zijn dak te rollen, eindigt de SUV toch weer op zijn wielen.

Als je er over nadenkt is dit natuurlijk niet zo verrassend, Tesla’s hebben een laag zwaartepunt doordat het grootste deel van het gewicht rondom de vloer zit, waar het accupakket en de elektrische motoren zich bevinden. Nu kun je als Tesla-bezitter weer met vertrouwen sportief de bocht om, omvallen doet hij niet. Ondersturen waarschijnlijk wel.

Video: De Tesla Model X is nauwelijks om te rollen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche aftermovie van 24h Nürburgring

Aftermovie: Porsche @ 24h Nürburgring 2018

De-actieve-achtervleugel-van-de-Zenvo-TSR-S-aan-het-werk

De actieve achtervleugel van de Zenvo TSR-S aan het werk