in

De Tomaso Pantera GT5 is prachtige vergane glorie

Italië heeft een lange lijst met autofabrikanten maar lang niet alle fabrikanten zijn zo succesvol. Sterker nog de lijst met opgeheven autofabrikanten uit Italië is een stuk langer dan de lijst met nog actieve fabrikanten. Een van de bekendste, opgeheven, autofabrikanten is De Tomaso en in deze video zien we het succesvolste en bekendste model van het Italiaanse automerk: de Pantera.

De Pantera is een sportwagen die gebouwd werd tussen 1970 en 1991. In totaal werden dankzij een samenwerking met Ford 7260 exemplaren geproduceerd. De Pantera werd voortdurend aangepast en in 1980 kwam de Pantera GT5 op de markt met opnieuw wat kleine wijzigingen aan de body zodat er meer grondeffect werd gecreëerd en een nieuwe 350 pk sterke motor.

Dit prachtige gele exemplaar behoort toe aan een lid van de Supercar Driver, een community van supercar eigenaren. Het YouTube kanaal van Supercar Driver maakte een korte video van deze schitterende De Tomaso Pantera GT5 en die kun je hieronder bekijken. Vergeet niet te delen via de diverse social media kanalen!

Video: De Tomaso Pantera GT5

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 Cup in actie tijdens Hillclimb

Porsche 911 GT3 Cup in actie tijdens Hillclimb

Formule 3 - Podium en crashes voor Verstappen in Pau

Formule 3 – Podium en crashes voor Verstappen in Pau