in

De TR Speed 12 heeft een 6.0L Twin Turbo V12 met dik 1.000 pk

Van de TVR Cerbera Speed 12 zul je ongetwijfeld weleens gehoord hebben, of gezien in games als Gran Turismo en Forza. De TR Speed 12 Turbo zet de erfenis van de originele auto voort, maar is op alle vlakken verbeterd en afgestemd op de 21e eeuw.

De TVR Cerbera Speed 12 bereikte helaas nooit de productiefase. De auto moest de snelste straatauto ooit worden en de basis vormen voor een nieuwe GT1-raceauto. Door problemen tijdens de ontwikkeling en veranderende reglementen in het GT1-kampioenschap, werd de productie van de Cerbera Speed 12 echter vroegtijdig beëindigd. TR-Supercars hoopt met de Speed 12 Turbo een reïncarnatie van de originele auto te produceren.

Het is duidelijk dat de TR Speed 12 Turbo voortbouwt op de originele Speed 12. Het originele ontwerp vormt nog steeds de bron van inspiratie, maar de carrosserie is op verschillende punten aangepakt. Belangrijker is misschien nog wel dat het interieur volledig opnieuw ontworpen is, met een digitaal instrumentenpaneel en een volledig infotainmentsysteem.

Waar de originele auto een 7,7-liter atmosferische V12-motor had, heeft de TR Speed 12 Turbo een dubbel geblazen 6.0-liter V12 met 1.020 pk en 840 Nm koppel. Nul tot honderd gaat in minder 3 seconden, naar tweehonderd in onder de 10 seconden en een top van ongeveer 350 km/h.

De productie zou in 2019 moeten starten, maar we hebben geen info kunnen vinden of dit ook daadwerkelijk het geval is. Misschien schrik de vraagprijs van 1.2 miljoen pond potentiële kopers toch af.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed kwam het prototype in actie, beelden daarvan zie je hieronder.

Video: TR Speed 12 Turbo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 992 Turbo S Review

Porsche 992 Turbo S Review

Alfa Romeo 155 D2 Superturismo

Alfa Romeo 155 D2 Superturismo