in

De unieke VW Golf GTI Roadster Concept nader bekeken

De Volkswagen Golf GTI Roadster Vision Gran Turismo was een concept car voor de videogame Gran Turismo 6. Buiten de digitale versie maakte Volkswagen ook een werkende concept car, die afgezien van een paar publieke optredens vooral voor het publiek verborgen werd. Autogefuhl kreeg de unieke kans om kennis te maken met deze Golf voor een walkaround-video.

De Golf GTI Roadster Concept heeft een zeer hoekig ontwerp, met een aantal opvallende designelementen zoals butterfly-deuren. Doordat de roadster geen dak heeft is de Volkswagen slechts één meter hoog. Nadeel daarvan is dat je nat wordt in de regen, maar volgens de presentator is de achtervleugel groot genoeg om beschutting te bieden. Het gewicht van de Golf GTI Roadster Concept is niet bekend, maar er werd carbon fiber gebruikt voor de splitter, side skirts, spiegels en diffuser.

Onder de motorkap ligt een 3,0-liter V6 die 500 pk levert. De auto heeft vierwielaandrijving en een DCT zeventraps transmissie, met een geclaimde sprint van 3,6 seconden naar 100 km/h en een topsnelheid van meer dan 300 km/h. Of dat comfortabel is in deze open roadster vragen we ons sterk af.

Video: VW Golf GTI Roadster Concept

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - BMW 435i Gran Coupé

Op de Rollenbank – BMW 435i Gran Coupé

Dodge Challenger Demon 170

Dodge Challenger Demon 170 is een 8 second car met 1.039 pk