in

De vijf belangrijkste design elementen op de Porsche 992

De Porsche 992 is de achtste generatie van de iconische 911 sinds de introductie in 1963. In deze Top 5-video presenteert Peter Varga, directeur exterieurdesign bij Porsche, zijn favoriete design elementen op de nieuwe 992.

Varga beweert dat de 911 “een van de meest karakteristieke voertuigen in de geschiedenis van de automobielindustrie is” dankzij zijn “onmiskenbare silhouet”. Iedere generatie 911 blijft trouw aan het oorspronkelijke design, ondanks dat het model steeds iets groter en moderner wordt.

De verticale integratie van het derde remlicht is iets dat Varga doet denken aan een pauzeknop en is “een zeer onderscheidend element van de 992“. De geïntegreerde horizontale lichtbalk is iedereen al opgevallen en volgens Varga kwam de inspiratie hiervoor van de eerste generatie 911 Turbo.

De voorkant van de Porsche 992 is 45 millimeter breder dan de 991, hierdoor is de spoorbreedte niet alleen toegenomen maar is ook een van de belangrijkste ontwerpelementen van de 911 sterker aanwezig. De zogenaamde ‘gun barrels’ achter de koplampen zijn nog duidelijker zichtbaar en lopen over in de deuren.

Het favoriete design element van Peter Varga is de algemene proporties van de auto. Iets breder en iets lager op zijn poten waardoor de sportwagen net iets krachtiger oogt.

Video: Vijf belangrijke design elementen op de 992

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Klokje Rond - Peugeot 205 met 1 miljoen km op de teller

Klokje Rond – Peugeot 205 met 1 miljoen km op de teller

Ford GT40 Roadster

Deze bijzondere Ford GT40 Roadster wordt geveild