in

De voorbereiding op een Crashtest

In Europa is EuroNCAP dé standaard als het gaat om crashtests voor auto’s. Het instituut, opgericht in 1997, is min of meer de standaard geworden om aan te geven hoe veilig of onveilig een auto is in geval van een botsing. De EuroNCAP-organisatie bestaat onder andere uit de overheden van zes landen: Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland en Zweden.

Er zijn 3 verschillende soorten botsproeven bij EuroNCAP, de frontale botsing, de zijdelingse botsing en de paaltest. Er zijn ook nog varianten zoals de botsing met de voetganger of fietser. De tests worden in sterren en punten uitgedrukt. De punten worden gebruikt om de relatieve veiligheid van de frontale en zij-impact te meten. Aan de hand van deze punten worden sterren uitgedeeld die fabrikanten maar al te graag delen als ze gunstig uitvallen.

Een auto voorbereiden op een crashtest vergt enorm veel werk, meer dan wij verwachten hadden. De Amerikaanse tegenhanger van EuroNCAP, Institute for Highway Safety (IIHS), heeft een video vrijgegeven waarin zij laten zien hoe een auto voorbereid wordt op een crashtest. Scroll naar beneden om de interessante video te bekijken.

Video: De voorbereiding op een Crashtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mark Webber Tribute

Mark Webber Tribute

Drag Racing in Slow Motion

Drag Racing in Slow Motion