in

De voordelen van een hatchback

De aanschaf van een nieuwe auto is een emotioneel proces, maar soms is het best handig om ook enkele concrete wensen of behoeftes in je achterhoofd te houden. Daarom delen we in deze blog de voordelen van het rijden van een hatchback.

De hatchback

Een hatchback is een apart type auto door de carrosserievorm. Het belangrijkste voordeel van een hatchback is at de kofferbak geen apart afsluitbare ruimte is. Je kunt vanaf je stoel gemakkelijk de kofferbak bereiken. Dit heeft als extra voordeel dat je de kofferbak dus ook gemakkelijk kunt vergroten door de stoelen omlaag te klappen. Je kunt zo het hele achterste gedeelte van je auto benutten.

Populaire gezinsauto

Jarenlang was de hatchback de populairste gezinsauto. Zijn plek werd langzaam ingenomen door de SUV, wat eigenlijk jammer is, omdat een hatchback nog steeds een hele goede gezinsauto is. Qua formaat een slag kleiner dan een SUV, maar qua laadruimte hoeft de hatchback zeker niet onder te doen. Door de gemakkelijk in te klappen stoelen, kan een hatchback tot wel 1000 liter laadruimte creëren. Je kunt dus prima alles meenemen op vakantie.

Compacte bouw

De hatchback is een compacte en korte auto. Dit maakt het een ideale stadsauto. De hatchback is snel wendbaar, heeft een kleine draaicirkel en kan daardoor moeiteloos ingeparkeerd worden in de smalste parkeervakken. Dit is erg handig in de stad waar het soms dringen is voor een plekje.

Goedkoop

De hatchback is een van de goedkopere modellen om aan te schaffen door zijn compacte formaat. Het wordt echter nog beter. Het onderhoud is ook goedkoop, omdat de onderdelen minder snel slijten door het lichte gewicht van de auto. Verder is de wegenbelasting ook zeer betaalbaar en rijdt de hatchback erg zuinig. Kortom, je krijgt heel veel auto voor een schappelijke prijs.

Liever spreiden?

Een auto kopen, laat je diep in de buidel tasten. Wil jij graag een moderne auto rijden, maar vind jij het fijner om je uitgave te spreiden over verschillende maanden? Dan is private lease een interessante optie voor jou. Je rijdt een moderne auto voor een maandelijks vast bedrag. Een nog betaalbaardere optie is een gebruikte occasion leasen. Dit zijn jonge occasions die nu voor een prettig maandbedrag te leasen zijn. Bijkomend voordeel is dat je na twee tot vier jaar een nieuwe, jonge occasion kunt uitzoeken. Een van de grootste platformen voor de private lease van een gebruikte occasion is Private lease used. Zij werken samen met dealers door het hele land dus er is altijd een goede hatchback bij jou in de buurt te vinden.

author avatar
Advertorial

Reageer op deze video

880 pk Mercedes-AMG GT Black Series

880 pk Mercedes-AMG GT Black Series is unstoppable op de ‘Ring

Op de Rollenbank - Ford Fiesta 2.0-16V ST

Op de Rollenbank – Ford Fiesta ST 2.0-16V