in

De waarheid achter de eerste race in Fast & The Furious

De Fast & Furious-films worden steeds extremer en daardoor nog meer over de top. Realistisch zijn de films nooit geweest, maar de eerste film probeerde op zijn minst nog een authentiek beeld te geven van de straatrace-cultuur in die tijd.

Voordat de franchise werd omgetoverd werd tot de zoveelste actiefilm, werkte Graig Lieberman als technisch adviseur aan de eerste twee films van Fast & Furious. Lieberman moest de auto’s regelen, de figuranten en ervoor zorgen dat de film enigszins realistisch bleef. Dat director Rob Cohen lang niet altijd naar hem luisterde zorgde ervoor dat er nogal wat foutjes in de films zaten, zoals de “Danger to Manifold” scène.

In deze video gaat Graig dieper in op de eerste race, met Dom’s RX-7, Brian’s Eclipse, Edwin’s Integra en de Civic. Zoals verwacht klopt er weinig van, in werkelijkheid zou de Mazda RX-7 met een straatlengte voorsprong gewonnen hebben en de Mitsubishi Eclipse dead last zijn.

Zoals altijd is ook deze video van Graig Lieberman weer erg interessant. Afbreuk aan de film doet het wat ons betreft niet, we kijken er de volgende keer met net zoveel plezier naar als hij weer eens op Veronica komt.

Video: De waarheid achter de eerste race in Fast & The Furious

De waarheid achter de eerste race in Fast & The Furious

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *