in

De Zyrus LP1200 is een full carbon raceauto met 1.200 pk

Wat ooit begon als een Lamborghini Huracan Super Trofeo, heeft Zyrus getransformeerd in iets dat nog vele malen sneller is. Het Noorse bedrijf heeft de Zyrus LP1200 ontwikkeld, een 1.200 pk sterke, 1.200 kg wegende raceauto.

De Zyrus LP1200 is gemaakt voor Gatebil, een race-evenement met nauwelijks restricties. De 5,2-liter V10-motor is voorzien van dubbele turbochargers en de in eigen huis gebouwde raceauto heeft in totaal meer dan 500 nieuwe componenten. De verhouding tussen pk en kilogram is 1:1 en een carbon widebody-kit met een enorme splitter, diffuser en achtervleugel zorgt voor een enorme hoeveelheid neerwaartse druk.

De LP1200 is langer en breder dan de standaard Huracan Super Trofeo-raceauto en slechts het dak, de ramen en het dashboard worden gedeeld met de donorauto. Alle andere onderdelen zijn vervangen door Zyrus.

In deze video heeft Shmee de mogelijkheid om met de auto te rijden op het Dubai Autodrome. Eenmaal ingesnoerd in de zespuntsgordel en de tiencilinder op zijn staart getrapt is de Shmee nauwelijks te horen, maar dat is op zich geen ramp.

Video: Zyrus LP1200 Review

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

De Zyrus LP1200 is een full carbon raceauto met 1.200 pk

Reageer op deze video