in

DEKRA vouwt Nissan Leaf om een paal

DEKRA, de Duitse Vereniging voor Motorvoertuiginspectie, heeft een Nissan Leaf compleet opgevouwen in naam van de wetenschap.

Het idee achter deze crashtest was om de impact met een boom te simuleren, maar dan met hogere snelheden dan gebruikelijk wordt getest door Euro NCAP. DEKRA werkte samen met onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Göttingen in een poging te bepalen of EV’s net zo veilig zijn als traditionele auto’s met verbrandingsmotoren.

DEKRA voerde onder andere de Side Pole Impact uit met een snelheid van 75 km/h, veel hoger dan de 32 km/h waarmee Euro NCAP test. De uitkomst was deels positief, experts zeggen dat de Leaf net zo veilig is als een gewone auto met verbrandingsmotor. Echter, de kans dat iemand een soortgelijke crash overleeft bij 75 km/h is miniem. Dus eigenlijk heb je er weinig aan.

Ter vergelijking hebben we hieronder ook de zijwaartse impact test van Euro NCAP geplaatst. De vraag is welke test is representatiever in de echte wereld, die van 32 km/h of die van 75 km/h?

Video: DEKRA vouwt Nissan Leaf om een paal

Euro NCAP test

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Carlos Sainz Podium

Carlos Sainz viert derde plek alsnog op podium

Climbkhana 2 - Tianmen Mountain Road

Climbkhana 2 – Tianmen Mountain Road