in

Devel Sixteen Claimt 5000 pk en 560 km/h

Op de beursvloer van de Dubai Motor Show staat een van de bizarste creaties die je ooit hebt gezien. De Devel Sixteen heeft een V16-motor die volgens zijn scheppers 5000 pk levert, 0-100 km/h moet in 1.8 seconden te doen zijn en de topsnelheid ligt op 560 kilometer per uur. Alstublieft, denk daar maar eens over na.

De auto heeft invloeden van de Lamborghini Veneno, Pagani Zonda en een straaljager, gezien de enorme uitlaten die zo van een F14 lijken te komen. Meer details kunnen we jullie helaas niet geven over dit project, de website is erg summier en nergens staan specificaties. Het enige wat het bedrijf doet is roepen dat dit de meest extreme hypercar ooit is en prestaties claimen die waarschijnlijk nooit waargemaakt kunnen worden. Het project trekt in ieder geval aandacht en dat is het halve werk, nu het fabriceren nog.

De eerste exemplaren moeten in 2015 gereed zijn en kosten omgerekend iets meer dan 1,6 miljoen euro.

Video: Devel Sixteen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Elektrische LMP1 Review - Lola Drayson B12

Elektrische LMP1 Review – Lola Drayson B12

Bisimoto Porsche 911 Turbo

Bisimoto Porsche 911 Turbo