in

Deze 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti is verkocht voor €32 miljoen

Tijdens de Paris Retromobile show is deze 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti voor een bedrag van 32 miljoen euro verkocht! Dit maakt hem de één na duurste auto ter wereld.

De Ferrari voor het eerst bestuurd door Peter Collins en Maurice Trintignant tijdens de 1957 12 uren van Sebring, gevolgd door Wolfgang von Trips in de Millie Miglia van hetzelfde jaar. In eerste instantie lag er een 3.8-liter V12-motor in, maar voorafgaand aan de 24 uur van Le Mans van 1958 werd er een 4.1-liter V12 in gehangen die 400 pk leverde. Formule 1-kampioen Mike Hawthorn bestuurde samen met Luigi Musso de Ferrari en hoewel de 335 Sport Scaglietti Le Mans niet uitreed vestigde hij wel een ronderecord door als eerste een gemiddelde snelheid van meer dan 200 km/h te behalen. Hetzelfde jaar stuurde de enige echte Sir Stirling Moss de Ferrari naar een overwinning tijdens de Cubaanse Grand Prix van 1958.

Deze unieke Ferrari maakte jaren deel uit van de prestigieuze Bardinon collectie, maar sinds het overlijden van de oprichter wordt een groot deel van de collectie verkocht. Met succes zoals blijkt!

Video: Ferrari 335 Sport Scaglietti

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Straatdrifters van Japan

De straatdrifters van Tokyo

Mustang-bestuurder

De zoveelste Mustang-bestuurder die spint na een meeting