in

Deze 950 pk Supra Mk5 klokt 8.78 sec op de kwart mijl

Dit hier is de snelste, straatlegale Toyota Supra Mk5 ter wereld op de kwart mijl. Op de dragstrip van Palm Beach International Raceway werd een tijd van 8,78 seconden geklokt bij 245 kilometer per uur.

Deze Supra is het project van Mike Botti, die de motor voorzag van nieuwe zuigers, drijfstangen en een Extreme Turbo Systems 68mm turbocharger. Achterin liggen twee flessen met nitrous oxide voor een 150 pk shot bij de start en 35 pk gedurende de rest van de run.

De achterbank, passagiersstoel en alle bekleding achterin is verwijderd, maar voorin oogt het nog als een standaard Supra. Afgezien van de carbon fiber kuipstoel en vierpuntsgordel. Voor betere tractie maakt deze Mk5 gebruik van Hoosier slicks.

Er is nog veel meer uit dit platform te halen en we zijn benieuwd of deze wedloop net zo intensief wordt als met de Nissan GT-R.

Video: 950 pk Supra Mk5 klokt 8.78 sec op de kwart mijl

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F40 met Tubi Inconel-uitlaat zoekt de Autobahn op

Ferrari F40 met Tubi Inconel-uitlaat zoekt de Autobahn op

BMW M4 moet vol in de remmen bij 280 kmh

BMW M4 moet vol in de remmen bij 280 km/h