in

Deze Audi RS5 is een 830 pk sterke Driftmachine

Als we amateurs in een Audi een poging zien doen tot driften, eindigt dat meestal met een bak onderstuur tegen een paal of andere auto. Maar laat de professionals aan het werk en iedere Audi transformeert in een RWD-driftmachine.

Olle Olsson (familie van Jon Olsson?) stuurde een Audi RS5 naar Team WL Racing in Zweden om te preparen. De Audi werd compleet gestript en opnieuw opgebouwd, met een Supra Mk4 subframe en Wisefab angle kit om een extra grote stuuruitslag te creëren voor krankzinnige drifthoeken.

Vervolgens besloot men de 4.2-liter V8-motor te vervangen door een turbocharged 3.0-liter VR6-motor getuned door Motor Nord AB. De zescilinder produceert nu 826 pk, 931 Nm en is gekoppeld aan een sequentiële transmissie van Samsonas en een Winters quick-change differentieel.

De carrosserie is verder opgeleukt met een widebody kit, een stevige splitter en een ducktail spoiler. De Audi RS5 oogt geweldig en zoals jullie kunnen zien is enige vorm van onderstuur niet meer aan de orde.

Video: Deze Audi RS5 is een 830 pk sterke Driftmachine

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder ziet brandweerwagen over het hoofd

Bestuurder ziet brandweerwagen over het hoofd

Hoonicorn vs Boosted Boiz Toyota MR2

1.300 pk Toyota MR2 racet tegen Hoonicorn V2