in

Deze auto’s bewijzen dat diesels wel cool kunnen zijn

Diesel staat bij de meeste petrolheads bekend als “devil’s fuel”, goed voor vrachtwagens en tractors maar niets voor personenauto’s. Toch zitten er enkele grote voordelen aan dieselmotoren, zo draaien ze minder toeren waardoor ze duurzamer zijn, zuiniger en langer mee gaan. Zeker voor de lange afstandsracerij heeft dit zijn voordelen, Audi racet niet voor niets al sinds 2006 op Le Mans met een dieselmotor aangedreven raceauto.

Toch kleeft er bij de meeste petrolheads een nare smaak aan dieselmotor aangedreven auto’s, ze missen het geluid, de geur en een hoogtoerige motor. Daar veranderd veel koppel en een makkelijk te chippen motor niets aan. Car Throttle heeft daarom deze video gemaakt om te bewijzen dat diesels wel cool kunnen zijn, uiteenlopend van driftende C-klasses, klassieke Volvo’s tot aan diesel dragsters. Ben jij overtuigd?

Video: 10 diesels die wel cool zijn

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Veyron viert 10-jarig bestaan

Bugatti Veyron viert 10-jarig bestaan

WRC - Rally Guanajuato México 2015 Highlights

WRC – Rally Guanajuato México 2015 Highlights