in

Deze ‘bagged’ BMW 2002 Tii is ontzettend cool

De BMW 2002 is een voorloper van de 3-serie en werd geproduceerd van 1968 tot 1975. Het exemplaar in deze video is een 2002 Tii, die zes jaar geleden door Grimme Oliver werd aangeschaft voor 650 euro.

De carrosserie was behoorlijk verroest en dus besloten Grimme en zijn vader om de BMW geheel te restaureren en te moderniseren. Inmiddels zitten er 16″ BBS centerlock velgen onder, Accuair luchtvering met H&R luchtzakken, verbrede wielkasten, een andere voorbumper en een koolstofvezel kofferbakspoiler. Een ander belangrijk detail zijn de ronde achterlichten, welke afkomstig zijn van een pre facelift model.

De 2.0-liter viercilinder is uitgerust met 40mm dubbele Webers, andere nokkenas, een bewerkte cilinderkop en spruitstuk en een uitlaatsysteem afkomstig van de Turbo-uitvoering. Hoeveel vermogen de motor nu levert weten we niet, maar ongetwijfeld meer dan de originele 130 pk.

Nog een grappig detail, op de hoedenplak ligt een Playboy uit 1973, het bouwjaar van deze BMW 2002 Tii. Dat verklaart enigszins de scene in onderstaande video.

Video: BMW 2002 Tii

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Chris Harris Ferrari 488 Pista

Chris Harris test de Ferrari 488 Pista

BMW M3 CSL vs Audi RS4 B5

BMW M3 CSL vs Audi RS4 B5