in

Deze BMW E32 750il V12 heeft een handbak

De BMW 750iL was het topmodel van de E32, zeer luxe uitgevoerd en voorzien van de M70 V12-motor. De vijfliter grote twaalfcilinder was exclusief gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met vier verzetten. Daar valt weinig lol mee te beleven en dus besloot deze eigenaar actie te ondernemen.

De automaat werd eruit gesloopt en vervangen door een handmatige zesbak uit een E46 M3. Daar bleef het niet bij, want de eigenaar installeerde ook een Wokke Performance ECU, een op maat gemaakt uitlaatsysteem en een lichtgewicht vliegwiel. Resulterend in meer vermogen, een beter geluid en een betere gasrespons.

Om de comfortabele wegligging van de BMW E32 750il wat sportiever te maken zitten er ook nog sportveren onder van H&R. Het project is wat ons betreft zeer geslaagd; een handbak, V12 en dit geluid. What’s not to like?

Video: Deze BMW E32 750il V12 heeft een handbak

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is de snelste Top Fuel Dragster run aller tijden

Dit is de snelste Top Fuel Dragster run aller tijden

Audi RS Q8 verbreekt SUV-record op Nürburgring

Audi RS Q8 verbreekt SUV-record op Nürburgring