in

Deze BMW E36 Turbo heeft hele dikke sloffen

Tractie is alles bij dragracing, helemaal als je tien miljoen duizend pk op de achterwielen hebt. Toch vinden wij de sloffen onder deze BMW E36 325i Turbo wat aan de dikke kant, hier zou een professionele dragster bijna jaloers op zijn.

Deze 3-serie is verbouwd door Tuning Pro uit Bulgarije en volgens hun website produceert de turbocharged 2,5-liter zes-in-lijn nu 900 wheel horsepower. De motor is gekoppeld aan een speciaal voor dragracing gebouwde automatische transmissie die het vermogen op de achterwielen loslaat. Zoals je kunt zien zijn de achterste wielkasten vakkundig verbreed om ruimte te maken voor de enorme Mickey Thompson ET Drag-banden.

Al dat rubber heeft men blijkbaar nodig om te voorkomen dat de BMW alleen maar strepen trekt op het 40 jaar oude asfalt van deze landingsbaan. Bestuurder Emilian Enchev reed drie runs van 10 seconden op de kwart mijl, eigenlijk niet eens zo heel snel gezien de setup. Zou dat superzachte brede rubber wellicht toch nadelig zijn?

Video: BMW E36 Turbo heeft hele dikke sloffen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 356 RSR

De meest extreme Porsche 356 ooit gebouwd

Boze man rijdt Cayenne door geven Porsche dealer

Boze man rijdt Cayenne door gevel van Porsche dealer