in

Deze dame heeft de eerste Twin Turbo C8 Corvette Z06

De C8 Corvette Z06 is gloednieuw, maar dat weerhoud YouTubers er niet van om direct allerlei mods te installeren. Emelia Hartford wist met haar team als eerste een twin turbo setup toe te voegen aan de hoogtoerige 5,5-liter V8-motor.

Emilia nam de Corvette Z06 een kleine maand geleden in ontvangst en wist in zeer korte tijd deze setup te ontwikkelen. In haar nieuwste video kunnen we de dubbel geblazen Chevy voor het eerst zien rijden. Om er zeker van te zijn dat de turbo’s niet te veel boost gaven, werd op een laptop in de gaten gehouden of de motor niet te arm kwam te staan. Deze moet namelijk nog afgesteld worden op de rollenbank.

Hoewel Emilia nog niet helemaal voluit ging, kunnen we al goed horen hoe de flat-plane-crank V8 in combinatie met de turbochargers klinkt. Standaard levert de afmosferische achtcilinder 670 pk, hoeveel vermogen denken jullie dat hij levert met twin turbo’s?

Video: De eerste Twin Turbo C8 Corvette Z06

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze familie heeft 15 BMW 7 Series

Deze BMW-liefhebber heeft 15 oude 7 Series

Directleaseprivate

Wat is er allemaal bij de leaseprijs inbegrepen?