in

Deze Datsun 240Z Time Attack heeft een volledig carbon carrosserie

Shawn Bassett kocht deze Dastun 240Z voor een bedrag van $1100, toen verkeerde de Japanner echter in een hele andere staat en het heeft jaren geduurd om Time Attack-raceauto te bouwen die we hieronder zien.

Bassett bezocht onlangs het hoofdkwartier van Hoonigan om te laten zien hoe mooi zijn Datsun 240Z is. Omdat hij een bedrijf had in koolstofvezel composiet, besloot Bassett om de carrosserie van de auto geheel te vervaardigen uit dit lichtgewicht materiaal. De enige panelen die nog origineel zijn is metaal waar de deuren aan hangen en het metaal tussen de motor en de cabine.

Onder de motorkap zit een 5,3-liter Chevy V8, waarmee 370 pk aan de wielen wordt geleverd. Dat klinkt niet veel vergeleken met andere krankzinnige sterke Time Attack-auto’s, maar deze auto weegt slechts 1.133 kg en Bassett vindt betrouwbaarheid momenteel belangrijker dan vermogen.

Op dit moment racet Shawn met zijn Datsun 240Z in Global Time Attack en hij is van plan om in 2019 Pikes Peak te veroveren. In onderstaande Build Biology laat Bassett ons alle details zien van zijn prachtige 240Z!

Video: Build Biology – Carbon Datsun 240Z

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe McLaren GT nader bekeken

De nieuwe McLaren GT nader bekeken

Sandra Schuurhof crash

Hart van Nederland-presentatrice crasht uitkomen Scheivlak