in

Deze Ferrari 250 GTO staat te koop

Greg Whitten, voorheen een van de topmanagers bij Microsoft en nu voorzitter van Numerix, verkoopt zijn Ferrari 250 GTO.

Chassis 3413 is de derde van de slechts zesendertig 250 GTO’s ooit geproduceerd en deze Ferrari heeft een illustere racegeschiedenis. Hij werd voor het eerst bestuurd door Phil Hill, daarna won Eduardo Lualdi-Gabardi 9 uit 10 achtereenvolgende races ermee en Gianni Bulgari won de beruchte Targa Florio van 1963 in deze auto.

Naast de 250 GTO heeft Whitten heeft ook een hoop andere Ferrari ’s en exclusieve auto’s verzameld, waaronder een F40, Enzo, F12 TdF, 599 GTO, SA Aperta en twee LaFerrari’s. Whitten heeft ook de eerste productie Lola, een zeldzame Austin-Healey en een paar andere verzamelobjecten. De 250 GTO is echter verreweg de meest gewilde auto in zijn collectie en een van de duurste auto’s ter wereld.

RM Sotheby’s gaat de Ferrari 250 GTO volgende week veilen in Monterey, waar men hoopt op een bedrag van meer dan $50 miljoen. Voor het zover is en Greg afstand doet van de prachtige Ferrari, verteld hij hoe het is om een 250 GTO te bezitten en te besturen.

Video: Ferrari 250 GTO te koop

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BMW M3 CS vs Audi RS4

BMW M3 CS vs Audi RS4

Man bouwt vliegende Reliant Robin

Man bouwt ‘vliegende’ Reliant Robin