in

Deze Ferrari F8 N-Largo van Novitec heeft full carbon body

Toen Duitse tuner Novitec een kleine twee jaar geleden hun N-Largo upgrade onthulde voor de Ferrari F8 Tributo, werd daarbij vermeld dat slechts 15 Ferrari’s de upgrade zouden krijgen. Dit moest de exclusiviteit van het N-Largo label behouden en eigenaren in staat stellen om een unieke upgrade te kopen.

De Ferrari F8 die we in deze video zien is de laatste van 15 exemplaren die uitgerust is met de N-Largo upgrade en meteen de meest unieke. Dit exemplaar heeft namelijk een volledig, ongespoten carbon fiber carosserie. De body van Novitec is op zijn zachtst gezegd nogal overweldigend en geeft de Ferrari een heel nieuw uiterlijk.

Zo is de F8 Tributo aan de achterzijde maar liefst 30 cm breder dan het origineel. Er zijn ook meer luchtinlaten toegevoegd om de 3,9-liter V8 met dubbele turbo te koelen, die nu 818 pk en 903 Nm koppel levert. De achtcilinder ligt overigens open en bloot, de glazen kap is verwijderd en rode ledverlichting zorgt ervoor dat iedereen de F154 kan bewonderen in het donker.

Hoeveel deze F8 N-Largo kost en hoeveel gewicht er is bespaard door de carbon fiber body, dat vertelt Bijon de Kock helaas niet. Maar alle andere details over deze Ferrari komen in onderstaande video aan bod.

Video: Ferrari F8 N-Largo van Novitec heeft full carbon body

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Porsche 911 Dakar neemt alternatieve route op Nordschleife

Porsche 911 Dakar neemt alternatieve route op Nordschleife

Simola Hillclimb 2023 - Top 15

Simola Hillclimb 2023 – Top 15