in

Deze Fiat 500 Silhouette V8 is nu bruter dan ooit

Ruim twee jaar geleden zagen we deze Fiat 500 V8 van Bernhard Whilhelm al eens voorbij scheuren. Toen schreven we dat er een EVO-versie van de raceauto op de planning stond en die kun je nu hieronder in actie zien.

Eerst even terug naar het begin. Dit is een Puch TR5 gemaakt door wijlen Georg Pacher, aangedreven door twee Suzuki Hayabusa-motorblokken samengesmolten tot 2,7-liter V8. De krachtbron is in het midden geplaatst van het buizenchassis en levert meer dan 300 pk bij 11.000 tpm op de achterwielen. De widebody carrosserie is nu volledig van koolstofvezel en is verder geoptimaliseerd met een nieuwe splitter, side skirts en luchtinlaten, grotere achtervleugel en nieuw ontworpen diffuser.

Ergens heeft de carrosserie nog wel wat overeenkomsten met een Fiat 500, maar dit is natuurlijk gewoon een silhouette raceauto die slechts 680 kg weegt. Hieronder zien we Bernhard in actie met de Puch TR5 op de St. Andra en St. Agatha Hillclimb van vorige jaar.

Video: Fiat 500 Silhouette V8

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
bmw-concept-touring-coupe-2023

BMW Touring Coupé Concept moet in productie!

Porsche 992 GT3 RS vs Corvette Z06 & BMW M4 CSL

Porsche 992 GT3 RS vs Corvette Z06 & BMW M4 CSL