in

Deze Fiat X1/9 is vliegensvlug op krappe bergwegen

De Fiat X1/9 is een auto die we vaker voorbij zien komen in Hillclimb en dat zijn eigenlijk altijd unieke raceauto’s. Klein van formaat, met relatief weinig vermogen, maar oh zo wendbaar en licht.

Hier zien we de voortreffelijke Fiat X1/9 van Gianluca Ticci, omgebouwd tot een zeer competitieve Hillclimb-auto. Hij wordt aangedreven door een 2.0-liter viercilinder die 285 pk bij 9.000+ tpm produceert. Het unieke aan deze motor is dat hij gebruik maakt van een Ferrari-cilinderkop.

De achterwielaangedreven machine weegt slechts 690 kg en is door Ticci uitgerust met een op maat gemaakte widebody-kit, die ervoor zorgt dat de Fiat X1/9 werkelijk aan het asfalt plakt. Dat is te zien in onderstaande video, waar hij de 4×4 turbo monsters versloeg en de snelste tourwagen bleek te zijn op de Cividale-Castelmonte Hillclimb.

Video: Deze Fiat X1/9 is vliegensvlug op krappe bergwegen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Toyota Supra Mk5 meerdere keren over de kop

Toyota Supra Mk5 meerdere keren over de kop

Klokje Rond - Mercedes-Benz E220 met 605.348 km

Klokje Rond – Mercedes-Benz E220 met 605.348 km