in

Deze Full Scale Bugatti Chiron van LEGO haalt 20 km/h

LEGO Technic heeft zichzelf overtroffen door een Bugatti Chiron te ontwikkelen op ware schaal. De Chiron die je rechts ziet op bovenstaande foto heeft 339 verschillende soorten LEGO Technic-elementen en er zit meer dan 13.000 uur aan ontwikkeling en constructie in. Nu zijn er wel vaker auto’s nagemaakt van LEGO op ware schaal, maar deze rijdt echt!

In totaal waren er meer dan 1.000.000 LEGO Technic-stukken nodig om deze Chiron te bouwen, en naast de 2304 elektromotoren zijn er 4032 Technic-versnellingen nodig om het vermogen over te brengen naar die wielen. Al die kleine elektromotoren zorgen in totaal voor 5 pk en 92 Nm koppel, hierdoor kan het bouwwerk een topsnelheid van 20 kilometer per uur halen.

Voor dit enorme project werden 58 nieuwe LEGO Technic-elementen ontwikkeld, omdat de rondingen van de Chiron anders niet nagemaakt konden worden. De complexe buitenkant de auto bestaat grotendeels uit driehoekige segmenten en hetzelfde geldt voor het interieur. Van de stoelen tot het dashboard en het stuurwiel, alles is gemaakt van die kleine kunststof bouwstenen.

Om de topsnelheid te testen van de LEGO Chiron werd Bugatti-testrijder Andy Wallace achter het stuur gezet en losgelaten op Volkswagen’s testbaan Ehra Lessien. Waarschijnlijk was deze testrit net zo spannend als de eerste keer dat Andy door de 400 km/h barrière ging.

“When I first saw the LEGO Chiron, I was immediately impressed by the accuracy of the model and the minute attention to detail. In fact, from about 20 meters away it’s not obvious that you are looking at a LEGO car. I can only imagine how much time and effort went into making this model. Driving the LEGO Chiron was a great experience, which I thoroughly enjoyed. All those years ago I could never have imagined that one day I would actually drive a LEGO car!”

Video: Full Scale Bugatti Chiron van LEGO

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Alfa-Romeo-Brera-2.2-JTS-op-de-rollenbank

Op de Rollenbank – Alfa Romeo Brera

Vrachtwagen-tikt-Opel-aan-de-kant-op-A4

Vrachtwagen tikt Opel aan de kant op A4