in

Deze gare BMW is een endurance raceauto

BMW’s zijn de ideale basis voor als je zelf een raceauto wil bouwen. Er is genoeg aanbod, er zijn veel race-onderdelen beschikbaar en ze zijn allemaal achterwielaangedreven. Geen wonder dus dat er zoveel unieke BMW-raceauto’s worden gebouwd, zoals een E90 3-serie met E30 DTM-motor, of deze brute E30 Time Attack, of deze 320 met een IndyCar V8 en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

De BMW in deze video is echter niet zo netjes als bovenstaande voorbeelden, dit is misschien wel de meest gare BMW-raceauto ooit. Black Iron Racing heeft deze BMW gebouwd om deel te nemen aan de 24 Hours of Lemons, de Amerikaanse variant van de Junkyardrace. De E36 werd gekocht voor $200, vervolgens werd er een V8-motor uit een Chevrolet Suburban in gehangen, M3-remmen gemonteerd en een camper opbouw op gezet. Waarom? Gewoon omdat het vet is!

Net als bij de Junkyardrace mag een auto niet meer dan $500 kosten, maar zegt één van de teamleden: “The more weird you make the car, the less they look at your budget.” Weird is deze BMW zeker en in deze video van The Hoonigans zien jullie alle ins en outs.

Video: Meest gare BMW-raceauto ooit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Fiat Grande Punto 1.4 TJet

Klokje Rond – Deze Fiat Punto 1.4 TJet is nog gezond na 356.512 km

BMW X6M G-Power

Met deze BMW X6M van G-Power trek je genoeg aandacht