in

Deze Golf GTi is een serieuze Ring tool

Een Volkswagen Golf MK2 lijkt in eerste instantie geen ideale basis voor een Ring tool, maar deze Engelsman heeft zijn ruim 20 jaar oude Golf GTi MK2 omgetoverd tot een supercar verslindende circuitauto.

Ruim acht jaar heeft Nigel Pinder aan zijn Volkswagen gewerkt, steeds een beetje verbeterd tot wat de auto nu is. Het interieur is volledig gestript en daarvoor zijn racestoelen, veiligheidsharnassen en een rolkooi in de plaats gekomen. Het gewicht is nu slechts 1.000 kg. Er ligt een 2.0-liter turbomotor in die ongeveer 300 pk levert.

Het exterieur is aangepast met een nieuwe voorbumper met splitter, vlakke bodem en flinke diffuser. Accelererend vanuit langzame bochten verliest de Golf GTi het van auto’s met meer vermogen, maar op de snelle technische stukken ligt de zelfontwikkelde circuitauto als een huis op het asfalt.

Zoals je in de video kunt zien houdt hij een supercharged Ariel Atom goed bij en zijn er meerdere sportauto’s en supercars die aan de kant moeten voor deze 20 jaar oude Golf GTi.

Video: Deze Golf GTi is een serieuze Ring tool

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2015 Porsche 991 GT3 RS Promo

2015 Porsche 991 GT3 RS Promo

Geneva Auto show 2015 Highlights met Chris Harris

Geneva Auto show 2015 Highlights met Chris Harris