in

Deze golfkar heeft een turbocharged Hayabusa-motor!

Op Facebook kwamen we een compilatie tegen van crashes met golfkarren. Van het een kwam het en ander voor we het wisten zaten we op YouTube te kijken naar zwaar opgefokte golfkarren. Eén exemplaar stak er met kop en schouders bovenuit: Busakart.

De BusaKart heeft een 1,3-liter viercilinder Hayabusa-motor in combinatie met een Precision 6262 turbocharger, een aangepaste intercooler, nieuwe injectoren en een Fueltech ECU. Alsof dat nog niet krankzinnig genoeg is, zien we soms ook twee flessen NOS achterin het mandje van de golfkar staan.

Hoeveel vermogen deze setup levert is enigszins onduidelijk, we hebben cijfers gevonden uiteenlopend van 265 pk tot 500 pk. De waarheid zal wellicht ergens in het midden liggen, maar er zijn in ieder geval genoeg paardjes aanwezig om een heleboel dragraces stof te laten happen.

De Busakart maakt verder gebruik van speciale Hoosier-banden en een wheelie bar om te voorkomen dat hij achterover slaat. Dat is hard nodig want de voorwielen kiezen continu het luchtruim.

Video: Busakart compilatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bugatti Chiron Hermès Edition

Bugatti Chiron Hermès Edition in ontvangst genomen door eigenaar

Donuts met de Chevrolet Trailblazer SS

Donuts met een Chevrolet Trailblazer SS: zo moet het niet