in

Deze Honda CR-V heeft een 800 pk sterke IndyCar-motor

De Honda CR-V is een doodgewone SUV waar een heel gezin in past. Een degelijke, praktische auto die weinig sportiviteit uitstraalt. Maar deze CR-V is ontwikkeld door Honda Performance Development en toont sterke gelijkenissen met de Renault Espace F1 uit begin jaren ’90.

Dat komt omdat deze SUV onderhuids een raceauto is met een op maat gemaakt buizenchassis en daarop een stalen CR-V carrosserie. De body is weliswaar flink verbreed en voorzien van de nodige aerodynamische opsmuk, maar blijft onmiskenbaar een CR-V.

De achterdeuren zijn bevestigd aan een scharnierende clamshell, waaronder een 2.2-liter twin turbo hybride V6-motor ligt. Het is een voorproefje van de aanstaande IndyCar-aandrijflijn die in 2024 geintroduceerd wordt. De krachtbron is goed voor zo’n 800 pk en is gekoppeld aan een Xtrac six-speed paddle-shift transmissie.

De ophanging aan de voorzijde is afkomstig van de NSX GT3-raceauto, terwijl de achterwielophanging afkomstig is van de een Dallara Indycar. De wielkasten zijn gevuld met 305/35-banden achter en 285/35-banden voor. De remmerij wordt verzorgd door Brembo.

Hoewel Honda op dit moment geen plannen heeft om te racen met deze CR-V, overweegt men wel om deel te nemen aan Pikes Peak. Vooralsnog zal de CR-V Hybrid Racer echter alleen te zien zijn tijdens demoruns bij enkele IndyCar-races.

Video: Deze Honda CR-V heeft een 800 pk IndyCar-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2023 week 7

De Motorsport Crashes van 2023 week 7

Bestuurder crasht Mégane RS

Bestuurder crasht Mégane RS, geeft hem op als gestolen