in

Deze Honda S2000 is een 8 second rice rocket!

De Honda S2000 is een van mijn favoriete roadsters van het afgelopen decennium. Hij was licht, achterwielaangedreven en de unieke atmosferische 2.0-liter viercilinder leverde 241 pk, wat neerkomt op 120 pk per liter wat destijds een wereldrecord was onder atmosferische automotoren.

De Honda S2000 hebben we een aantal keer zien schitteren bij Best Motoring International, waar hij zijn geweldige balans demonstreerde op de Touge en diverse circuits. Ook op de Nordschleife stond de alweer 6 jaar uit productie zijnde S2000 zijn mannetje, waar de roadster in zijn element is.

Maar, als je er genoeg geld tegenaan gooit kun je van de Honda S2000 ook een belachelijk snelle dragracer maken. Kings Performance monteerde twee turbo’s op de viercilinder-motor en installeerde een ellenlange lijst aan performance onderdelen. Het resultaat is 1300 pk, nog lichter en een belachelijk snelle acceleratie.

Video: Honda S2000 is een 8 second rice rocket!

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Prachtige Docu over een Liberty Walk R35 Nissan GT-R

Prachtige Docu over een Liberty Walk R35 Nissan GT-R

Volkswagen Golf MK1 vs Yamaha R1

Volkswagen Golf MK1 vs Yamaha R1