in

Deze jongen bouwde zelf een rallyauto met V6-motor

Alex Kelsey is een 21-jarige Nieuw-Zeelander die zijn eigen rally auto wilde, een beetje handige jongen bouwt die natuurlijk gewoon zelf. In 18 maanden tijd toverde Alex Kelsey een idee om in een geweldige rally auto, vanaf begin tot eind helemaal zelf gemaakt in een schuur.

Kelsey was geen talent op school vanwege dyslexie maar bewees een groot technisch inzicht te hebben. Hij vond het design van de Peugeot 207 wel wat dus hij gebruikte daar de carrosserie van. Het geluid van een World Series Renault vond hij ook wel wat dus ritselde hij zo’n V6 motor die in het midden werd geplaatst. Daarnaast werd het chassis, de ophanging, de aandrijving en het interieur door Alex zelf in elkaar gezet. Zelfs de kevlar en carbon fiber onderdelen werden door deze 21-jarige jongen zelf gemaakt.

Volgens Alex sprint de auto in zeven seconden naar 200 kilometer per uur, als dit echt klopt is het vergelijkbaar met de McLaren P1! Over drie weken staat de auto aan de start van zijn eerste rally. Hopelijk horen we nog meer van deze Mad Creation.

Video: Deze jongen bouwde zelf een rallyauto met V6-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - Rally Argentina 2014 Highlights

WRC 2014 – Rally Argentina Highlights

Indycar 2014 - Indianapolis Grand Prix Highlights

Indycar 2014 – Indianapolis Grand Prix Highlights