in

Deze Lamborghini Gallardo heeft een 2JZ-motor

De SEMA Show in Las Vegas is van start gegaan en een van de meest opvallende creaties komt uit de koker van Bryce Yeager, eigenaar van Street Aero. Aan dit project is 18 maanden gewerkt en het resultaat is een nogal opvallende Lamborghini Gallardo met een 2JZ-motor.

De in het midden gemonteerde zes-in-lijn is grondig getuned en heeft nu een 85mm Garrett turbocharger waarmee meer dan 1.000 pk behaald wordt. De combinatie van de 2JZ, een adapterplaat en de originele handgeschakelde versnellingsbak van de Gallardo was zo lang dat het frame werd verlengd om deze setup passend te maken.

Street Aero ontwierp vervolgens een nieuw aerodynamisch pakket voor de Lamborghini met een torenhoge vleugel, een grote diffuser en X-vormige vinnen die binnenkort uitgerust worden met LED’s. De Gallardo heeft ook een gewijzigde voorkant met extra luchtinlaten en een agressieve bumper en splitter. De deur is afgekeken van de McLaren Senna en heeft een transparante sectie.

Een van de andere onderdelen die meteen opvalt, is de op maat gemaakte pushrod-ophanging. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de ophanging in de breedterichting te monteren, maar toen bleek dat de turbo in de weg zou zitten werd de pushrod-ophanging in de lengterichting geplaatst. Of het werkt is de vraag, maar het ziet er bijzonder uit.

We kunnen ons voorstellen dat de meningen flink uiteenlopen over deze Gallardo, dus laat ons vooral weten wat jij van deze build vindt!

Video: Deze Lamborghini Gallardo heeft een 2JZ-motor

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula Supra op de rollenbank

Formula Supra op de rollenbank is oorgasmisch!

Sjoerd van Stokkum test Ferrari SF90 Spider

Sjoerd van Stokkum test Ferrari SF90 Spider