in

Deze Learjet is een straatlegale Limousine

In Amerika kun je allerlei soorten voertuigen op kenteken krijgen, dat bewijzen deze Ridiculous Rides video’s wel.

Deze Learjet is omgetoverd tot een straatlegale limousine met een interieur waar menig club jaloers op zou zijn. De unieke limo, die meer dan $1 miljoen koste om te bouwen en maximaal acht passagiers kan vervoeren, maakt gebruik van vier 28-inch wielen die zijn bevestigd aan een vleugelloze Learjet-romp. De limousine is 28 meter lang, 2,4 meter breed en de staart steekt ruim 3,5 meter in de lucht.

De cockpit van het vliegtuig is omgebouwd tot een opstelling met één stoel voor de bestuurder, die wordt omringd door een reeks schermen die bedoeld zijn om de bestuurder te helpen deze kolos over de openbare weg te manoeuvreren. Aandrijving komt van een V8-motor die die de achterwielen aandrijft, hoeveel vermogen de achtcilinder levert weten we niet maar volgens eigenaar Frank DeAngelo genoeg om 160 km/h te halen.

Video: Straatlegale Learjet Limousine

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Is de Rezvani Tank echt bulletproof

Is de Rezvani Tank echt bulletproof?

Valtteri Bottas over zijn rallydebuut in een Ford Fiesta WRC

Valtteri Bottas over zijn rallydebuut in een Ford Fiesta WRC