in

Deze man bezit een bijzondere 1976 Porsche 911 Targa

In de jaren zeventig had de Belgische gendarmerie een aardige vloot met politieauto’s, waaronder BMW 2002ti’s, Golf GTI’s en Volvo 240 Turbo’s. In 1976 kwam daar ook nog een kleine selectie van 2.7 RS-aangedreven 911 Targas bij.

De 911 Targas die Porsche in 1976 aan de Belgische regering leverde werden tot 1993 gebruikt. Tegenwoordig behoren deze 911’s tot een van de zeldzaamste uitvoeringen ter wereld; van de oorspronkelijke 20 zijn er namelijk slechts 3 overgebleven. Eén daarvan staat in een Belgisch Museum en de zoektocht naar de resterende twee exemplaren was niet gemakkelijk.

Deze 911 Targa 2.7 stond 30 jaar lang, onaangetast, opgeslagen in een loods en is nog geheel origineel. Omdat maar een handvol mensen op de hoogte waren van het bestaan, kostte het Ari Epstein twee jaar over om dit bijzondere exemplaar te vinden.

Na een kleine opfrisbeurt was de Porsche weer helemaal klaar voor actie en gelukkig zorgt de huidige eigenaar ervoor dat de voormalig politieauto niet weer achter slot en grendel verdwijnt. Bekijk het bijzondere verhaal van deze Porsche 911 Targa in de video hier beneden.

Video: Petrolicious – 1976 Porsche 911 Targa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Driven - Billy Monger

BBC heeft docu gemaakt over de opmerkelijk comeback van Billy Monger

Oorzaak Sophia Flörsch crash

Nieuwe beelden laten oorzaak zien van Sophia Flörsch crash