in

Deze man bouwde de beste Audi Sport Quattro S1 E2 Replica ooit

Jaren geleden bezochten Volker Gehrt en zijn vrouw een autoshow en op de stand van een leverancier werden diverse schaalmodellen aangeboden, waaronder een Audi Sport Quattro S1. De vrouw van Volker wist dat haar man gek was van deze iconische rallyauto en besloot een schaalmodel te kopen voor op zijn bureau.

Drie jaar lang stond het schaalmodel op het bureau van Volker en met de dag groeide het verlangen om zelf zo’n rallymonster te bezitten. “With time I thought that there must be a way to build the car. I had to find a way to do it,” verteld Volker. Geheel toevallig kwam hij in contact met Roland Gumpert, de toonaangevende ingenieur achter Audi’s beroemde AWD-systeem. De twee werden goede vrienden en op een dag stelde Volker voor om een nauwkeurig eerbetoon te bouwen aan de meest extreme Groep B Quattro, de S1 E2.

Gumpert stemde toe en met behulp van zijn contacten werden onderdelen en handleidingen aangeschaft die nodig waren om de E2 iteratie van Walter Röhrl’s 1985 Sanremo Audi te creëren. Tijdens het bouwproces nodigde Gumpert de beroemde coureur uit voor een ontmoeting en die was zo onder de indruk van de replica dat hij zijn handtekening op het dak achter liet.

Volker’s Quattro replica is tot in de kleinste details afgewerkt om op het originele exemplaar van Röhrl te lijken. Van ieder sponsorlogo tot aan de juiste lichten, schakelaars en bouten, alles is zorgvuldig geselecteerd en samengesteld om de originele legende eer aan te doen.

Engelse ondertiteling is beschikbaar, die moet je alleen even aanzetten.

Video: Petrolicious – Audi Sport Quattro S1 E2 Replica

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Goedkope motorkapsluitingen

Waarom je nooit moet besparen op motorkapsluitingen

Zelfgebouwde Lancia

Deze zelfgebouwde Lancia heeft het hart van de Delta S4